ایمن ترین هواپیماهای مسافری جهان

پرواز با هواپیما چقدر ایمن است؟ مطالعات نشان می دهند که از هر 8 میلیون پرواز یکی با سقوط مواجه شده است. با این وجود سقوط یک هواپیما همیشه حادثه بسیارهولناکی تلقی می شود. در این مقاله با فهرستی از ایمن ترین هواپیماهای مسافربری دنیا مواجه خواهید شد.


شماره یک: Airbus 340

تعداد 355 ایرباس 340 در خدمت است و با هشت میلیون ساعت پروازی هنوز هیچ حادثه ای را ثبت نکرده است. این هواپیما شماره یک در ایمنی محسوب می شود.



شماره دو: Boeing 777

از این مدل هواپیما 792 فروند در خدمت وجود دارد و حدود هشت میلیون ساعت پرواز (تقریبا معادل ایرباس 340) ثبت کرده است. با تنها یک مورد سانحه که تلفاتی نداشته است.



شماره سه: Boeing 747

اسده ساخت هواپیمایی با پنجایش 500 نفر در ابتدا غیرعاقلانه بنظر می رسید. اما این هواپیمای بسیار ایمن در هر 17 میلیون ساعت پرواز تنها یک سانحه داشته است. دوتااز این موارد نیز هیچ ربطی به کیفیت هواپیما نداشته و ناشی از خطای ارتباطی برجج مراقبت بوده اند. از این هواپیما 838 فروند در خدمت قرار دارد.





منبع:

http://www.fearofflying.com/resources/safest-airliners-and-airline-safety.shtml


. سینا
11 اسفند 1393 . 18:29
تصاویر متحرک جالب از نشست و برخاست عمودی F-35


تصاویری از نشست و برخاست F-35 در طول مسیر کوتاه از روی یک باند خیس
(Short Take-off and Landing = STOL)


. سینا
11 اسفند 1393 . 18:29
موشک بالستیک ترسناک روسیه : TOPOL-M

تایلر روگو وی ترجمه و خلاصه نویسی از اصغر ناصری


موشک بالستیک غول پیکر TOPOL-M روسیه یکی از مصنوعات هولناک بشری است. این موشک با استفاده از پرتاب کننده های قابل حمل خود می تواند بسرعت جابجا شده و در مکان های غیرقابل آشکارسازی پنهان شود. با سرعت 24 هزار کیلومتر در ساعت پرواز کرده و با مانورهای طفره و گریز و پرتاب اشیای فریب دهنده رادار، آشکارسازی و ردیابی آن تقریبا غیرممکن است.



این موشک بالستیک اولین نوع تولید شده در روسیه پس از فروپاشی شوروی است. در اوایل دهه 1990 ساخته شده و تقریبا 80 فروند از آن در خدمت ارتش روسیه است. هر موشک تا ده عدد اشیای فریب دهنده رادار می تواند پرتاب کند و در حین پرواز مانورهایی برای گریز از ردیابی رادار انجام دهد. سرعت بسیار بالای آن زمان واکنش ممکن را بسیار کوتاه می سازد بطوریکه ماهواره های فضایی آشکارساز مادون قرمز آمریکا (SBIRS, DSP) زمان کمی برای آشکارسازی و ردیابی آن در اختیار دارند. خود موشک حدود 20 متر طول داشته و بیشتر از فیبر کربن ساخته شده است و در زمان پرتاب حدو 50 تن وزن دارد. برد آن حدود 11 هزار کیلومتر است. این موشک یک سرجنگی هسته ای 800 کیلوتنی با خود حمل می کند و توسط یک سیستم مسیریابی اینرسی (INS) و سیستم مکانیابی ماهواره ای روسیه موسوم به گلوناس هدایت می شود. شعاع دایره خطای احتمالی آن حدود 200 متر است که دقتی فراتر از مقدار لازم برای یک موشک بالستیک هسته ای است.


موشک TOPOL-M اکنون دیگر تولید نمی شود و بجای آن نوع پیشرفته تری به نام RS-24 در دست توسعه است که می تواند چهار کلاهک هسته ای را با سرعتی حتی بالاتر حمل کند و شعاع دایره خطای آن تنها 50 متر است. ایالات متحده اکنون فاقد فناوری موثر برای مقابله با این نوع موشک هاست.


(فایل تصویری متحرک کمی حجیم بوده و بارگذاری آن ممکن است طول بکشد)



منبع:

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/russias-fast-and-illusive-topol-m-ballistic-missile-is-1618672889/+ballaban


. سینا
11 اسفند 1393 . 18:29
نیروی هوایی روسیه در سال 2014

منبع: Air Force Magazine


اقدام روسیه در ضمیمه کردن شبه جزیره کریمه به خاک این کشور، ارسال انبوه نیروی نظامی به مرزهای غربی و حمایت از روس تبارهای اوکراین باعث تنش میان روسیه و کشورهای غربی شده است. ارتش روسیه در میانه یک مدرن سازی عظیم و تلاش در جایگزین ساختن سخت افزارهای قدیمی با سلاحهای مدرن است. در این راه نیروی هوایی روسیه نقش اصلی را در اعاده جایگاه این کشور در نظم جهانی ایفا می کند. رابطه روسیه و کشورهای غربی هیچگاه تا این حد پرتنش نبوده است.



آنتونوف An-22 Antei بزرگترین هواپیمای ملخی حال حاضر دنیاست. با 57 متر طول و 64.4 متر فاصله دو سربال قادر است 80 تن بار و 29 مسافر را تا فاصله 5000 کیلومتری حمل کند.


 


آنتونوف An-124 Ruslan با 69 متر طول و ظرفیت حمل بار 150 تن یکی از بزرگترین هواپیماهای ترابری استراتژیک دنیاست. این هواپیمای پهن پیکر می تواند بارهای بسیار حجیم مانند هلی کوپتر و زیردریایی های کوچک را حمل کند.



بریف A-50 یک هواپیمای هشدار و کنترل زودهنگام هوابرد (آواکس) است که برپایه هواپیمای ایلوشین 76 ساخته شده است.



نوعی هواپیمای ایلوشین 80 که توسط یک میگ 29 اسکورت می شود، برای ارتباطات امن با زیردریایی های هسته ای طراحی شده است.



این هلی کوپتر کاموف ka-31 مجهز به رادار هشدار زودهنگام برای محافظت از ناوگان دریایی رویه در برابر مهاجمین است.



هلی کوپتر کاموف Ka-52 یکی از مقاوم ترین هلی کوپترهای تهاجمی است. به جای ملخ دم برای خنثی سازی گشتاور دورانی روتور اصلی این هلی کوپتر از روتور دوگانه که در جهت عکس می گردند سود می برد. بدنه محکم و حسگرهای دوربرد آنرا به سلاح تهاجمی مهلکی تبدیل کرده است.



انواع مختلفی از هلی کوپتر میل ام آی 8 وظیفه حمل بار و نیرو را برای ارتش روسیه به عهده دارند.



میگ 31 که یک شکاری دوربرد و بلندپرواز است هنوز سلاح اصلی نیروی هوایی روسیه در مقابله با موشک های کروز تهاجمی دشمن محسوب می شود. در اینجا یک میگ 31 هواپیمای آواکس A-50 را اسکورت می کند.



جنگنده بمب افکن سوخوی 34 بطور تخصصی برای حمله به اهداف زمینی طراحی شده است.



سوخوی 35 مدرنترین جنگنده عملیاتی روسیه است و قابلیت thrust vectoring یا تغییر زاویه اگزوز به آن مانورپذیری بی نظیری داده است.



سوخوی 50 حاصل تلاش روسیه برای دستیابی به یک جنگنده رادارگریز نسل پنجمی است. تا عملیاتی شدن این هواپیما زمان زیادی باقی مانده است.



توپولف Tu-22M بک فایر با بالهای متغیر که توانایی حمل موشک های کروز ضدکشتی را دارد. در اینجا یک موشک کروز       Kh-22 را حمل کرده است.



بمب افکن استراتژیک توپولف Tu-160 معروف به قوی سفید بزرگترین هواپیمای نظامی حال حاضر دنیا با 54 متر طول است.



یاک 130 یک هواپیای ضربتی آموزشی سبک است که با همکاری ایتالیا طراحی و ساخته شده است. این هواپیما می تواند بسیاری از خصوصات جنگنده های مدرن روسیه را شبیه سازی کند و از این رو وسیله آموزشی موثری است. به عنوان یک هواپیکای ضربتی سبک نیز می تواند مورد استفاده واقع شود.


. سینا
11 اسفند 1393 . 18:29
چرا F-35 در نمایشگاه هوایی فارن بورو شرکت نکرد؟

آخرین نمایشگاه هوایی فارن بورو در انگلستان یک غایب بزرگ داشت: F-35 مدرنترین جنگنده چندمنظوره آمریکایی که هنوز مشکلات آن برطرف نشده و عملیاتی نشده است. آتش گرفتن موتور یکی از اف 35 ها به هنگام پرواز آزمایشی موجب شد کل ناوگان این هواپیماها سه هفته زمین گیر شود. علت این حادثه ساییده شدن پره توربین به بدنه موتور عنوان شد.


پس از مشخص شدن علت حادثه مقرراتی برای دوره آزمایشی پرواز هواپیما تعیین گردید. از جمله محدود شدن زمان پرواز به سه ساعت تا در طی هر دوره بازبینی کاملی از موتور صورت گیرد. از آنجایی که فاصله پروازی آمریکا تا انگلستان شش ساعت است این هواپیما امکان منتقل شدن به محل نمایشگاه را نداشت.


جنگنده اف 35 عنوان گرانترین پروژه دفاعی تاریخ آمریکا را از آن خود کرده و مشاجرات زیادی را پیرامون دیرکردهای متوالی و نواقص عملیاتی هواپیما برانگیخته است.




منبع تصویر:
http://www.airforcemag.com/DRArchive/Pages/2014/July%202014/July%2016%202014/F-35s-Can-Fly,-But-Not-at-Farnborough.aspx


. سینا
11 اسفند 1393 . 18:29
غرش صوتی یا sonic boom

یک غرش صوتی صدایی است که به علت امواج ضربه ای ایجاد شده توسط شیئی که سریعتر از صوت حرکت می کند ایجاد می‌شود. غرش های صوتی حجم عظیمی از انرژی تولید می کنند که بیشتر شبیه یک انفجار است.


وقتی هواپیمایی از درون هوا عبور می کند، یک سری امواج فشاری در جلوی خود ایجاد می کند که خیلی شبیه امواج ایجاد شده توسط یک قایق بر سطح آب است. این امواج با سرعت صوت حرکت می کنند و با افزایش سرعت هواپیما، امواج به یکدیگر فشرده می شوند. نهایتا به شکل یک موج ضربه ای (شوک) واحد درآمده که با سرعت صوت حرکت می کنند. سرعت صوت به عنوان یک ماخ خوانده می شود که 1225 کیلومتر بر ساعت در سطح دریا در دمای 20 درجه سانتی گراد است.


وقتی هواپیمای جت به ناگاه از سد سرعت یک ماخ می گذرد، موج ضربه ای به حداکثر تراکم خود می رسد و همه ا هواپیما را با سرعت صوت تعقیب می کند. قویترین غرش صوتی تولید شده تا به حال 7000 پاسکال بوده که توسط یک فانتوم F-4 در ارتفاع 30 متری تولید شده است. برای مطالعه بیشتر در این مورد می توانید به مرجع زیر مراجعه کنید:


http://proceedings.esri.com/library/userconf/proc01/professional/papers/pap284/p284.htm



. سینا
11 اسفند 1393 . 18:29
تغییر شکل وسائل پروازی
 به نام خدا

ایجاد تغییر شکل (Morphing) روی وسائل پروازی در طی پرواز، ایده‎ای بسیار قدیمی هست. نمونه ساده اون رو در اجزاء برآ-افزای تعبیه شده روی بال هواپیما می‎شود دید که با تغییر در انحنای ایرفویل، بیشینه ضریب برآ و شیب نمودار برآ تغییر می‎کند.


. سینا
1 اسفند 1393 . 16:34
بررسی تصویری اثر زاویه حمله روی جریان

سلام

همونطور که پیشتر اشاره شده بود، با افزایش زاویه حمله،  شاهد جدایش جریان از روی بال هستیم. در تصاویر زیر که به نظرم به خوبی نشان دهنده جدایش جریان باشد، به یکی دو موضوع دیگر هم اشاره می‎کنم.


این تصاویر در یک تونل باد گرفته شده که در اون با وارد کردن دود به جریان، مشاهده وضعیت هوای پیرامون بال امکان پذیر می شه.


. سینا
1 اسفند 1393 . 16:34
موشک پدافند هوایی صیاد-2

به نام خدا

سلام

در سال 1390 اعلام شد سامانه موشکی سطح به هوای محراب در رزمایش دریایی ولایت90 آزمایش شد که در مطلب آشنایی با موشک سطح به هوای محراب به اون پرداختم.

چند روز پیش موشک صیاد-2 به نمایش در اومد که با توجه به ویژگی های ظاهری اون میشه یقین پیدا کرد این موشک نمونه‎ای توسعه یافته بر مبنای موشک‎های استاندارد/فجر/محراب هست.

موشک‎های صیاد-2

این موشک شباهت‎هایی هم با ...

 


. سینا
1 اسفند 1393 . 16:34
آشنایی با طرح بال متصل یا Joined wing -بخش ششم و پایانی

آشنایی با طرح بال متصل یا Joined wing -بخش ششم و پایانی

در بخش قبل اشاره داشتم که در زاویه حمله بالا، جدایش جریان روی بال متصل به تأخیر افتاده است. در همین حالت روی بال پیوسته جریان حتی قبل از جلوترین نقطه ریشه بال نیز جدا شده است در حالی که در بال متصل از روی بال شاهد این پدیده هستیم. از این رو می‎توان نتیجه گرفت بال متصل با زاویه 40 درجه نسبت به بال پیوسته لوزی شکل دارای همین زاویه، عملکرد بهتری در چسبیده نگه‎داشتن جریان دارد.


. سینا
1 اسفند 1393 . 16:34
صفحه قبل 1 ... 10 11 12 13 14 ... 20 صفحه بعد
CATEGORIES
TAGS
LINKS
زاهد
من و تو ظهور فرج را محقق خواهیم کرد(کوی ابوذر غفاری)
وبلاگ عطر خوبی ها
ردیاب ارزان ماشین
جلو پنجره جک جی 5

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان هوافضاییهااو آدرسhava-fazaiiha.lxb.com  لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





OTHER

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:






Alternative content


.